9 Nisan 2009 Perşembe

AIRTIES RT 210 WIRELESS (KABLOSUZ) MODEM KURULUM

AIRTIES RT 210 WIRELESS (KABLOSUZ) MODEM KURULUM

airties rt 210

1) Öncelikle bilgisayarla modem arasında kablolu veya kablosuz iletşim kurmanız gerekiyor. Kablosuz iletişim için kablosuz ağ bağlantılarını açıp modeminize bağlamanız gerekiyor. Modeminize bağlandıktan sonra ikinci işlem modeminizin aldığı IP numarasını öğrenmek ve bu IP numarasını İnternet Explorer da adres satırına girerek modeminizin web arayüz üne ulaşmak. Modeminizin aldığı IP nosunu öğrenmek için adımları takip ediniz.

Resimlerin orjinal halini görmek için üzerine tıklayınız.

2) Kullandığınız işletim sistemi Windows XP sürümlerinden biri ise yapmanız gerekenler şunlardır. Denetim masasından ağ bağlantılarına giriniz.

3) Ağ bağlantılarına çift tıklayarak ilgili kısıma geliniz. Açılan pencerede kablosuz olarak bağlanıyorsanız ‘Kablosuz Ağ Bağlantısı’ kablolu olarak bağlanıyorsanız ‘Yerel Ağ Bağlantısı’ na sağ tuş ile tıklayarak ‘Durum’ kısmına tıklayınız

4) Durum kısmına tıkladıktan sonra açılan kutucukta ‘Destek’ kısmına tıklıyoruz. Burada ‘Varsayılan Ağ Geçidi’ modemimizin aldığı IP nosudur. Bu numarayı yani AIRTIES RT-210 için geçerli olan IP nosunu İnternet Explorer da adres satırına yazıyoruz.

5) Adres satırına 192.168.2.1 yazıp Enter tuşuna bastıktan sonra karşımıza modemize ait web arayüzü gelecektir. Burada şifre kısmına herhangi bir şey yazmadan Enter tuşuna basıyoruz.

6) Modemimizin web arayüz başlangıç sayfası. Kurulum kısmı başlamıştır. Bu pencerede sol tarafta bulunan WAN kısmına tıklıyoruz.

7) Açılan kısımda WAN kısmının hemen altındaki ATM PVC kısmına tıklıyoruz.

8) Açılan kısımda VC1 kısmına tıklıyoruz.

9) Açılan kısım kurulumun en önemli ve dikkat etmeniz gereken kısmını oluşturmaktadır. Burada seçeceğiniz yanlış bir parametre veya kullanıcı adı ve parolanızda yapacağınız tek harflik bir hata bile sizi bağlantı problemleri ile karşı karşıya bırakacaktır. Bu kısımda önemli olan birkaç nokta vardır. Öncelikle Protokol olarak PPPoE yi seçiyoruz. (TT bundan sonra sadece NEC port larını kullanacaktır). Daha sonra hemen altında yer alan VPI / VCI ayarları 8 ve 35 olarak seçilecektir. Bağlantı tipi olarak sürekli bağlantıyı seçiyorsunuz (Always Connect). Kullanıcı adı ve şifre ekranında ise kulanıcı adınızın sonuna @ttnet eklemeyi unutmayınız. Superonline kullanıcıları için bu kısım @superonline veya @superonline.com (tam hatırlayamadım J) bütün işlemleri yaptıktan sonra ayarları kaydet (save settings) butonuna tıklayınız. Kurulum bitmiştir. Bağlantınız 2 dk sonra sağlanacaktır. Bağlantınızı sağlıklı bir şekilde oluşturduysanız modeminizin ön sol tarafındaki 4 tane led in yanması gerekiyor. (1-power 2-adsl 3-ppp 4- wifi) GÜLE GÜLE KULLANIN.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

peki wireless a sifre nasıl koyuluyor??? benım ısletım sıstemın vista ve ne denedıysem sıfrelıyken modeme baglamıyorum(wep ve wap).... sıfresızken baglanıyor... tesekkurler...

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons