22 Nisan 2009 Çarşamba

Doğalgaz ucuzluyor

Doğalgaz ucuzluyor
Enerji Bakanı Hilmi Güler: "Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek"


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek. İndirim oranı, doların paritesine göre belirlenecek" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy başkanlığında toplandı. Komisyonda, Aksoy'un hazırladığı yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına ilişkin kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif ele alındı. Teklif, müzakerelerden sonra alt komisyona sevk edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının en fazla ihale yapan bakanlıklardan biri olduğunu belirten Güler, TEİAŞ Genel Müdürünün görevden alınmasıyla ilgili olarak da "Şimdiye kadar 60 bin ihale yaptık. Temiz bir ortam oluşturmaya çalıştık" dedi.

Türkiye'nin enerji konusunda sorunsuz bir ülke olduğuna bildiren Güler, "1 Ocak tarihinde dünya, doğalgaz kesintisinin sıkıntısını yaşadı, biz hissettirmedik. Konutlarda doğalgazı en ucuza kullanan ülke konumundayız. Sanayideki doğalgaz fiyatında ise ucuz ülkeler arasındayız. Bu ay sonunda doğalgaz fiyatlarında indirime gidilecek. İndirim oranı, doların paritesine göre belirlenecek" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons