23 Nisan 2009 Perşembe

krep nasıl yapılır

Malzemeler:

2 Su Bardağı Süt
5 Kahve Fincanı Un
6 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Kesme Şeker
8 Top Dondurma
Tuz

Karamel Sos Tarifi:

1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Limonun Suyu
1/2 kg Krema
100 gr Çikolata

Hazırlanışı:

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.
Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin.
Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons