3 Nisan 2009 Cuma

Nar ekşisi Nasil yapilir.

 

Narlar(ekşi) toplanır, sonra ikiye kesilerek ortadan ayrılır.

Yaş kesilmiş ağaç sopalarla, kesilen bu yarım narların kabuk kısmına vurularak taneleri kabuktan ayrılır. Ayrılmış olan taneler daha sonra temiz bir şeker çuvalının içine konarak, sert ve temiz bir sedir üzerinde, kuvvetlice biri tarafından tepelenir.

Narın suyu böylece sıkılmış olur. Bu sıkılan nar suyu

büyük bir kaba(teşt)

konarak kaynatılır. Kaynatılma sırasında,

üzreinde oluşan köpük(kevt), bir süzek yardımıyla alınarak dışarıya atılır. Narın suyu iyice kaynadıktan sonra rengi koyu siyah olup, yeterli kıvama gelince ateşden indirilir ve soğutma ilemi ile şişelenme yapıldıktan sonra işlem tamamlanır.

Nar ekşisi nedir, nar ekşisi nasıl yapılır, nar eksisi tarifi, nar ekşisi yapımı, nar ekşisi yap, nar ekşisi evde yapalım, nar ekşini ev yapımı

 

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons