17 Nisan 2009 Cuma

Orca Browser -En Hızlı Tarayıcı- Testi

 

orcabrowserDiğer tarayıcılara göre kat ve kat hızlı olan bu tarayıcı ile artık internette çok daha kolay sörf yapabilirsiniz. Orca Browser tarayıcısından çok fazla fonksiyon mevcut.Diğer tarayıcılarda bulunmayan yeni birçok özellik mevcut.Eğer isterseniz tarayıcıyı simge durumana küçültübilirsiniz. İnanılmaz derece çok fazla araç var.Tasarım olarakta çok sade ve gözü yormuyor.Tabiki en güzel yanıda Türkçe olması.Şimdi size diğer tarayıcılarda bulunmayan birçok yararlı ve sizleri şaşırtıcak özelliklerden bahsedicem.

Google Translate Özelliği

Bu özellik ile bulunduğunuz siteyi Araçlar>çevir bölümünden istediğiniz dile çevirisini yapabilirsiniz.

Günceli Otomatik Yenile

Bu özellik olarak gezdiğiniz siteyi otomatik olarak tarayıcının yenilemesini sağlayabilirsiniz.10 Saniye,30 saniye,her dakika,2 dakika,5 dakika,10 dakika,15 dakika gibi süreleri mevcut.Tabi isterseniz bu özelliği devredışı bırakabilirsiniz.

Tümünü Otomatik Yenile

Buda tıpkı Günceli Otomatik Yenile gibi bir özellik tek farkı bulunduğunuz sekme değil açık olan bütün sekmeleri yeniliyor.

Proksi

Bu özellik en çok mahkeme kararı ile engellenen sitelere giren kişilere yarıyacak.Araçlar>Proksi>Düzenle diyerek istediğiniz proksi adresini ekleyerek o proksi adresi ile gezebilrsiniz.

Son Kapananı Aç

Adres çubuğunun yanında bulunana bu butona tıkladığınız zmana en son kapanan siteyi tekrar açabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu tarayı en iyilerden bir tane yapabilecek özelliğe.Online Storage özelliği ile ayalarınızı,favorilerinizi,RSS kaynaklarınızı yada web parolalarınızı çevrimiçi saklayarak bu verielre her yerden ulaşabilirsiniz.

onlinestorage

Bu özelliği kullanmak için kayıt olmanız gerekmedir.Basit kayıt sistemi ile hemen kayıt olabilir ve verilerinizi kaydetmeye başlıyabilirsiniz.Bu özellikle birlikte verilerinizi kaydettikten sonra başka bir bilgisayarda bu tarayıcı var ise ordan kendi bilgilerinizle giriş yapabilir ve sizin kendi verilerinizi(favoriler,RSS kaynakları,kayıtlı parolalarınız) o bilgisayarda kullanabilirsiniz.

Tarayıcının ana sayfasında Yahoo var.Ayrıca tarayıcının kendi içinde 21 tane tema mevcuttur.Araçlar>Görünüm’den istediğiniz temayı seçebilirsiniz.Bunun yanı sıra tarayıcıda  Eklenti özelliği de mevcuttur.

orca

Tarayının iyi yönlenlerinden bahsettik şimdide biraz kötü yönlerinden bahsedelim.Bu kötü yönünü hiç sevmedim diyebilirim.Her hangi bir sitede geziyorken yeni sekme açtığımız zaman yeni sekmede boş sayfa yerine gezdiğiniz sayfanın aynısını açıyor.Bu neden böyle yapılmış anlamış değilim.Tabi bu ayar tarayıcının orjinalinde mevcut.Araçlar>Orca Browser Ayarları >Yeni Pencere bölümünden bu ayarı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.(Boş sayfa aç,şuanki sayfayı yeni pencerede aç,yeni pencerede giriş sayfasını aç seçeneklerinden birini seçebilirsiniz)

Orca Browser 1.1 RC4 indirmek içinhttp://dl.filekicker.com/send/file/166091-YKTW/osetup.exe

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons