9 Nisan 2009 Perşembe

Pikatel Airmax 101 ADSL Wireless Modem Kurulumu

Pikatel Airmax 101 ADSL Wireless Modem Kurulumu

February , 2008

pikatel airmax 101

Farklı ürünlerle piyasada yer alan, ELKOTEK'in de desteklediği ve müşterilerine sunduğu bu modemin kurulumunu aşağıdaki PDF belgesinde bulabilirsiniz.

Pikatel günden günde kendini yenileme çabasında, en azından dış görünüş olarak. Uzun zamandır görmekteyim ve kurmaktayım bu modemleri. İçerisinde barındırdığı donanımı ve yapıyı pek değiştirmese bile kullanıcılara dış görünüş olarak kendini farklı yansıtabilmeyi başarabilmekte. İlk iş olarak göze hitap etmenin gerçekliğinden olsa gerek. Çünkü artık her evde bir adsl kullanıcısı bulmak mevcut, internet her evde artık bir zaruret halini aldı. Doğal olarak da adsl modemler evimizin artık birer eşyası olmaya başladılar. Gerçi kullanıcılar modemlerini gözden uzak yere koyarlar genelde, aman gözükmesin, şunun önünde bunun arkasında dursun gibi düşünürler. Bunun farkında olan modem üreticileri modemlerini artık birer ev eşyası gibi sunup pazarlamaktalar. Pikateldeki değişiklik de buna örnek gösterilebilir. Ama her şeye rağmen Pikatel ADSL Modemlerde bazı eksiklikler göze çarpmakta. Bir modem en başta modem ben buradayım diyebilmeli. Pikatelde eksik olan sanırım bu, biraz vizyon sorunu yaşamakta. Tasarım olarak , kullanılan parçalar bakımından , teknik servis çözümleri anlamında bazı sıkıntıları mevcut.

Kullanıcılara fiyat olarak tavsiye ettiğim zaman birçoğu Pikatel adını belki de hayatlarında ilk defa duymuş oluyorlar, bu yüzden Pikatelin bu konuya şiddetle eğilmesi ve tanıtım konusuna ağırlık vermesi şart. Bunun dışında modem kurulumu açısından avantajlı bir konumda diyebiliriz. Birçok modemde hala olmayan Türkçe arayüzü sayesinde ve ek olarak içerikte verilen medyalardaki kurulum anlatımları sayesinde kullanıcıların yanında olmayı başarabiliyor.

Kullanıcıların Pikatel Airmaxı kurarken dikkat etmesi gereken birkaç husus bulunmakta. Birincisi şifreleme kısmını kesinlikle gerçekleştiriniz, ikinci kısım ise web arayüze erişmek için kullandığımız 192.168.1.1 seçeneğinde(Vista İçin) enter tuşuna bastığımızda http://www.192.168.1.1 gibi bir adres yazmakta satıra. Bu yüzden baş kısımda yer alan www. kısmını silip tekrar enter tuşuna bastığımızda web arayüzü karşımıza gelmekte. Bu konuyu gözden kaçırmayın. Diğer kısımlar zaten PDF belgesinde yer almakta.

Bu modemin kurulumunda yaşayacağınız sorunların çözümü için admin@bilgisayar-destek.com adresinden iletişime geçebilirsiniz. Herkese kolay kurulumlar, iyi gezintiler ….Lütfen her yere tıklamayalım internet ve pc sağlığımız için.

Pikatel Airmax PDF formatındaki Kurulum Dosyasını İndir…

KURULUM AŞAMASINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BÖLÜM:

Servis sağlayıcınızın adını bu kutucuğa yazmanız durumunda DNS problemleri ve birtakım hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bu kısım kesinlikle boş bırakılmalıdır.

Pikatel Airmax 101 Kablosuz ADSL Modem VPN Kurulumu:

Airmax 101 modeminizde vpn bağlantınızın sorunsuz çalışması için modemdeki güvenlik duvarının kapatılması ve tcp/udp 500 ve 525 port aralığının açılması gerekmektedir.

Güvenlik duvarını şu adımları takip ederek kapatabilirsiniz:
192.168.1.1 adresine giriniz
Kullanıcı adı ve şifre admin,ttnet veya admin,password şeklindedir
Modemin arayüzüne girdikten sonra sırasıyla gelişmiş kurulum,wan internet,8/35′li satırın en sağındaki ayarla butonuna tıklanır,çıkan sayfalarda güvenlik duvarı etkin yazan checkbox(tik işareti) kaldırılır ve başka hiç değişiklik yapmadan sayfalarda ileri butonuna tıklanılır.Son olarak kaydet ve kaydet yeniden başlat butonuna tıklanır,modem kapanıp açılır ve güvenlik duvarı kapatılmış olur.

Bunun dışında yine arayüzde soldaki menüde gelişmiş kurulum,nat,port tetikleme başlıkları altından ekle butonuna tıklanır,özel sunucu kısmı seçilir,yanına vpn yazılır,tetik port başlangıca 500,tetik port bitişe 525 yazılır,tetik protokolden tcp/udp seçilir,açık port başlangıca 500, açık port bitişe 525 yazılır açık protokolden tcp/udp seçilir.Son olarak kaydet/uygula butonuna tıklanır.
Modemde vpn işlemleri bu şekildedir.

Konuyla ilgili ekran görüntülerini aşağıdaki adreslerde sırasıyla vpn1 ve vpn2 şeklinde görebilir ve uygulayabilirsiniz:
http://img134.imageshack.us/my.php?image=vpn1wg2.jpg
http://img134.imageshack.us/my.php?image=vpn2py5.jpg

Yine bu konuyla ilgili yardim almak icin 7 gun 24 saat 444 0 570 numarali teknik destek hattimizi arayabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

birde kolay kurulum dosyasını koysanız çok iyi olurdu...

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons