22 Nisan 2009 Çarşamba

Seven Pounds (Yedi Yaşam)

seven-pounds

Senaryosunu Grant Nieporte’ın kaleme aldığı filmin yönetmenliğini Gabriele Muccino yapmış.

Oyuncular arasında ilk göze çarpanlar; Will Smith(Ben Thomas), Rosario Dawson (Emily Posa), Woody Harrelson(Ezra Turner), Michael Ealy(Ben’s Brother), Barry Pepper(Dan).

Seven Pounds filminde başarılı aktör Will Smith başrolde karşımıza çıkıyor. Bu rolüyle aksiyon filmlerinde gösterdiği başarıyı, dram filmlerinde de çok başarılı şekilde yerine getirdiğini söylemek mümkün.
Ben Thomas (Will Smith) araba kullanırken yaptığı küçük bir hata yüzünden karısı da dahil olmak üzere birkaç hayatın sona ermesine sebep olmuş ve bu yüzden de kendini bir türlü affetmemiştir. Bugüne kadar çalışıp kazandığı neyi var neyi yok bu yolda harcamaya ve dahası bütün organlarını, insanları kurtarabilmek için bağışlamaya karar vermiştir. Ancak bunu kendi yolları ile yapacak kimin hangi organa ihtiyacı olduğunu kendisi araştırıp bulacaktır. Bunu yaparken en önemli kriteri ise bağış yapacağı hastanın iyi bir insan olmasıdır. Zaman zaman bu sınavı yaparken oldukça acımasız olacak insanları kıracaktır. Ancak en doğru kararı verebilmesi için kendince bunu en iyi şekilde yapmak zorundadır. Tüm bu işlemler için en yakın arkadaşı bu görevi üstlenecektir.
Bu insanları bulmaya çalıştığı sırada kalp nakli için sırada bekleyen bir hasta ile tanışır. Beklenildiği üzere bu kıza aşık olur. İşler biraz daha zorlaşır. Ancak bu kararından vazgeçirmez aksine daha da istekli kılar. Filmin bundan sonrasını şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.  Bir insanın küçük bir hatanın bedelini çok ağır ödeyeceğini basit ama derin bir ifade ile beyazperde de göreceğiniz bu film belki o hataları sizin de bir kez daha tekrarlamamanıza vesile olur.
Filmin konusu ile paralel olarak sahneler de oldukça karanlık. Belki biraz daha aydınlık kareler ile çekilseydi zaten iç karartıcı olan film daha da karanlık olmazdı.
Filmde kadın aktris olarak Rosaria Dawson, Emily Posa rolüyle karşımıza çıkıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse filmde Will Smith ile birbirlerini çok iyi tamamlamışlar. Sakin duruşuyla çok başarılı bir oyun sergilemiş.
Konusu itibariyle bol bol sosyal mesaj içerdiği için izlenmesi tavsiye edilen filmler arasında sayılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons