23 Nisan 2009 Perşembe

Sigara ve Kurtulmanın Yolları.Sigara ne menem bir şeydir?

Sigara ve Kurtulmanın Yolları

Sigara ne menem bir şeydir?

Sigara tütün ile yapılmış, kağıdı alkolde yıkanmış (yapışması ve ayrılmaması ayrıca yanması için), içinde nikotin (bağımlılık yapıcı uyuşturan bir madde) ve zifir (karbon monoksit ve karbondioksit, ayrıca zehirli kimyasallar içeren bir madde) bulunan, ciğere ciddi zararlar veren, boğazı tahriş eden, spermleri öldüren, karaciğeri yoran bir üründür. IV. Murat hayatta olmadığından, yasaklanmamaktadır.

 
Önemli: Sigara sindirimi hızlandırmaktadır. Sigara içenler aşağı yukarı her gün düzenli olarak tuvalet ihtiyacı duyar. Hızlı sindirim zararlıdır. Siz iyi zannedersiniz ama gereğinden fazla hızlı olduğu için (hele aç karnına) mide kanseri riski çok yüksektir.

Çakmaktan çıkan ateşle uç kısmı tutuşan tütünlü ürün, dumana dönüşerek ciğere çekilir ve dışarı bırakılır. Bu şekilde çok sayıda içine çekip bırakma sayesinde, boğazdan sık geçen duman boğazdaki hücrelerde kimyasal atık bırakır. Eğer sigara içiyorsanız, ağzınızı araba egsozuna dayayabilir yada evinizde baca olmadan kömür sobası yakabilirsiniz. Hatta 100 metre karelik bir alanda her yerde kibrit yakıp onun dumanını içinize çekebilirsiniz.

 
 
Neden içilir?

Kişi kendine göre çeşitli sebeplerden içebilir. Tadını beğeniyorum, kokusunu beğeniyorum, arkadaşlarım da içiyor şeklinde bahaneler bulunabilir.

* Tadını beğeniyorum: Önünüze boş bir tabak alın, içine bir paket sigara doldurun, elinize çatalı alıp yiyin. Eğer tadını çok seviyorsanız, hepsini bitirebilirsiniz.

* Kokusunu seviyorum: Elinize bitmiş bir parfüm şişesi alın, içine birkaç sigara atın, duman içinde kalacak şekilde yakın. Daha sonra bunu üzerinize, koltuklara ve eve sıkın. Gayet ferahlatıcı bir koku olmuş olur. "Smoke Fresh" ile eviniz mis gibi sigara koksun.

* Arkadaşlarım içiyor: Emin olun arkadaşlarınız da, bir başka arkadaşı içtiği için içiyordur. Sizden gören bir başkası da içecektir.

* Bağımlıyım: Aslında değilsiniz. Yasak olduğu için, zararlı olduğu için, herkes içmediği için böyle bir hisse kapılıyorsunuz. Aslında suya ve ekmeğe de bağımlısınız. Ama suyun olmadığı bir yerde bile susuz bekleyebiliyorsanız, sigara içmeden de durabilirsiniz.

* Sinirden içiyorum: Aslında içtiğinizde beyninizi uyuşturuyor, etkisi geçince beyniniz yorgun oluyor ve beyniniz yorgun olduğu için gürültü gibi öğeler sizde sinir yapıyor. Hiç içmezseniz sinirli de olmazsınız.

* Keyiften içiyorum: İnsan keyiflenince birilerini tebrik eder, teşekkür eder ya da gezip eğlendiği için keyiflidir. Bu sigara içmenizi gerektirmez. Hiç bir devlet imparatoru bir ülkeyi feth ettikten sonra "çok keyifliyim bir sigara yakayım." dememiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons