13 Şubat 2011 Pazar

“Home Bleaching“, veya “Office Bleaching“

DİŞ BEYAZLATMA

Günümüzde, dişlere yapılan estetik amaçlı uygulamalar söz konusu olunca akla ilk gelen, beyazlatma yani “bleaching“. Bu uygulamayla, dişlerinizin rengini birkaç ton açmak ve bununla yüzünüzde çarpıcı bir değişiklik yapmak mümkün. Bleaching söz konusu olunca, diş hekimlerinin üzerinde önemle durduğu nokta, bunun mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiği. Doktorlar, piyasada reçetesiz bir şekilde temin edilebilecek, beyazlatıcı ürünleri pek de güvenli bulmuyor. Bunların, kalıcı sonuç vermediğini ve aşmaları olup. dişlerde yıkım yapabileceğini de sözlerine ekliyorlar. Evet, (dişlerini beyazlatmaya karar verenlerin yapması gereken en doğru şey bir diş hekimine başvurmak. Diş hekimleri iki farklı yöntemle beyazlatma
işlemi uyguluyor. Bunlardan birisi, “Home Bleaching“, diğeri de “Office Bleaching“. Home Bleaching yönteminde, doktorun sizin için hazırladığı plağı evinize götürüyor ve yine doktorunuzun verdiği özel bir maddeyi bu plağın içine koyup, günde birkaç saat dişlerinizin üzerine takıyorsunuz.
Office bleaching’de ise LED lambası, plazma lambası gibi güçlü ışık kaynaklan kullanılıyor. Bu güçlü ışık kaynaklarının kullanılmasının amacı, beyazlatma jeli olarak uygulanan aktif maddeleri harekete geçirmek. Böylece jel dişin minesine nüfuz edebiliyor ve beyazlatma işlemi gerçekleşiyor.
Normal şartlarda, beyazlatma işlemiyle, dişler beyaz rengini ortalama 3-4 yıl koruyabiliyor. Sigara içenler, beyazlatma işlemini takip eden 3 gün biraz ara vermeli. Çünkü, nikotin mine üzerine çöküyor ve beyazlatma işlemini etkisiz kılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons