3 Mart 2009 Salı

emekliye key müjdesi

KEY’in kapsamı genişledi. Kesintilerin yapıldığı dönemde emekli olan ancak evi olmayan emekliler de yararlanacak.

KAMUOYUNDA KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı hesaplarının ödenmesinin kapsamı genişledi. Emekli Sandığı ve SSK’nın arşivlerinde yapılan ikinci ödeme için yapılan çalışmalar sırasında, KEY kesintilerinin olduğu dönemde emekli olan, ancak evi olmayan kişiler adına da KEY payının ödendiği belirlendi. Buna göre, KEY ödemelerinden, o dönem evi olmayan emekliler de yararlanacak.

İNTERNETTEN TAKİP

YENİ ödemede bu kişilerin isimleri de hazırlanan listede yer alacak. Söz konusu ödeme, tüm emeklileri kapsamıyor. KEY ödemesinden yararlanacak emeklilerin, kesintilerin yapıldığı dönemde evi olmamış olması ve bu dönemde durumlarını kamu kurumlarını bildirmiş olması gerekiyor. KEY tutarlarının hesaplanmasını gerçekleştiren Tasfiye Halindeki Emlak Bankası yetkilileri KEY ödemesinden yararlanacak olan emeklilerin isimlerinin, yine internet sitesinde yayınlanacağını ifade ederek, emeklilerin listeleri takip etmesi gerektiğini kaydettiler. Yetkililer, hayatını kaybeden emeklilerin KEY tutarlarının ise, mirasçılarına yapılacağını vurguladılar.



LİSTE HAZIRLANIYOR

2008 yılının Temmuz ayında yapılan ve 8.5 milyon hak sahibini kapsayan birinci KEY ödemelerinin ardından, ikinci KEY ödemelerine ilişkin çalışma başlatılmıştı. Çalışma sonrası incelenen hak sahibi sayısının 5 milyon kişiyi geçmesi nedeniyle ikinci KEY ödemesinin süresi altı ay uzatıldı. Buna göre, ikinci KEY listesi ancak Haziran ayında tamamlanacak. İkinci KEY ödemesine ilişkin çalışmalar, kamu kurumları ve SSK ile Emekli Sandığı tarafından yürütülüyor.

Boşanan eşe ödenmeyecek

BİRİNCİ KEY ödemelerinde tartışma konusu olan boşanan eşlerin durumuyla ilgili de özel bir önlem alındı. Yasaya göre, KEY ödemelerinden sadece ailenin reisi yararlanabiliyor. KEY kesintilerinin tahsil edildiği dönemlerde ayrılan eşlere ise ayrıldıkları tarihten itibaren ayrı ödeme yapılıyor. Bazı uyanıkların bu durumundan yararlanarak, ayrıldıkları eşlerinin KEY’lerini almak için başvuruda bulunduğu tespit edildi. Örneğin, bir vatandaşın ayrıldığı eşinin KEY tutarını, genç sevgilisi ile almak istediği, ancak uzmanlarının durumu fark etmesi üzerine, eski eşinin KEY’ini alamadan kurumdan ayrılmak zorunda kaldığı ifade edildi. KEY uzmanları, bu tip durumları önlemek için, ayrılan eşlerle ilgili bilgileri de bilgisayarı yükledi. Bu program sayesinde, ayrılan eşlerin KEY haklarını eski eşin almasının önüne geçildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons