3 Mart 2009 Salı

Yasakli sitelere dns ile giriŞ

DNS ayar değişikliğinin ardından bu yasağı kaldırıyorlar. Kullanıcılar, “internet alan adı sistemi” olarak bilinen DNS ayarlarını yurtdışındaki başka bir numaraya yönlendirerek yasağın önüne geçiyor. Bilindiği gibi yasaklı olan bu sitelere yurtdışından erişimde bir sorun yok.Yasak sadece Türkiye’deki kullanıcıları ilgilendiriyor. Engellemeyi kaldıran kullanıcılar, erişim için şu adımları izliyor:

1-) Bilgisayarda “Denetim Masası” açılıyor. “Ağ ve internet bağlantıları” bölümünde ‘ağ bağlantıları’na tıklıyorlar.

opendns
2-) Açılan yeni ekranda görülen “yerel ağ bağlantıları”nın üzerine gelerek mouse’ta sağa tıklanıyor. Kullanıcının karşısına çıkan yazılı bölümde “özellikler”e tıklıyorlar.

opendns-1
3-) Açılan yeni ekranda “internet iletişim kuralları (TCP/IP)” bölümünün üzerine geliyorlar ve yine “özellikler” adlı bölümü işaretliyorlar.

opendns-2
4-) Yeni açılan pencerede “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanın” yazılı bölüme gelerek, yuvarlakla işaretli yere tıklanıyor. “Yeğlenen DNS sunucusu” ve “Diğer DNS sunucusu” bölümlerindeki kutulara yeni DNS numaraları giriliyor. Üstteki kutuya “208.67.222.222″, alttaki kutuya “208.67.220.220″ yazılıyor. Ardından “Tamam”a tıklanıyor.

opendns-3
5-) “Yerel ağ bağlantıları” bölümüne geri gelerek, yine sağa tıklıyorlarl. Açılan bölümde “Onar” bölümüne basılıyor.

opendns-4
6-) Bu işlemin ardından Windows, DNS ayarlarını değiştiriyor ve erişim engeli kalkıyor. Ardından yasaklı siteye ulaşıyorlar.

opendns-5


0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons