2 Ağustos 2008 Cumartesi

Askerlik ve kidem tazminatı

                    
   Askerlik için işten ayrılan arkadaşlar ben gibi yani sadece kıdem tazminatı almaya hak kazanırlar. Askerlik için işten ayrılmada ihbar tazminatı gibi bir durum söz konusu değildir. 
Askerlik sebebi ile işten ayrılanlarda " askerlik sebebi ile işten ayrılmak istiyorum ve kıdem tazminatımın hesaplanarak tarafıma ödenmesini rica ederim" gibi kısa bir dilekçe yeterli olacaktır. Ayrıca bu dilekçeye askerlik şubesinden almış olduğunuz sevk evrakınızı (silüs) kopyasını eklemelisiniz.

Kıdem tazminatı hesaplanması ise çalıştığınız yıl kadar brüt maaşınızdır. Yani brüt maaşını 2000 ytl ve 3 yıl çalıştı iseniz 2000*3: 6000 ytl almanız gerekir bundan yaklaşık 20 ytl damga vergisi kesilir geri kalanı tarafınıza ödenir.
Ayrıca hakkınız olan yıllık izinler (birikmiş)  maaşınızın günlük yevmiyesi hesaplanarak kalan yıllık ücretiniz yevmiye kadar gün ile çarpılarak ödenir. Ayrıca kıdem tazminatı tavan ücret vardır. Bu ücret  01.07.2008 - 31.12.2008 Arası  için 2.173,19 YTL. Bunun üstünde kıdem tazminatı alamazsınız. 

Şu an aklıma bu kadar geliyor. Soru ve sorunlarınız için konuya yorum bırakarak sorularınızı sorabilirsiniz.  
Bayağı uzun yazdım :) Askere giden arkadaşlara öncelikle kendime gel teskereyi istiyorum :)

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons