4 Eylül 2009 Cuma

Cheat Engine 5.4 indir




Resimde gördüğünüz kırmızı belirteçler yapacaklarımız ve kullanacaklarımızı gösteriyor.Öncelikle unutmamamız gereken şey 1 byte = 8 bit**. Şimdi hile yapacağımız oyunu çalıştırıyor ardından programımızı çalıştırıyoruz. Program açılınca sol en üstteki simgeye tıklıyoruz. O simge bize ram`de çalışan programları listeliyor. Biz flash oyunları internet exploler`da oynarız diyenlerdenseniz iexplore.exe`yi seçiyorsunuz. Farklı bir programla çevrimdışı oynuyorsanız o zaman o programın .exe`sini listeden seçiyorsunuz. Şimdi oyunumuza gelelim.

Örnek oyunumuzun adı Desktop Tower Defense. Kendisi bu adreste. Easy, normal ve hard seçenekleri var, istediğinizi seçebilirsiniz. Yukarıda altınımıza (gold) bakıyoruz 80 yazıyor. Bu 80 rakamı ram`de tutuluyor. Bizde 80 rakamını ram`de programımız aracılığıyla aratacağız. Ancak 80 yazarak tabi ki çıkmıyor. Bunun nedeni **byte ve bit dengesi. O halde yazacağımız şeyi buldum: 80 X 8= 640. Yani byte ve bit dengesini sağlıyoruz. Value yazan yere 640 yazıyoruz. (80 ve 8`in çarpımından elde edilen sayı). Ardından New Scan butonuna basıyoruz. Sol tarafta bir sürü rakam çıktı. Şimdi oyunumuza gelip Squirt Tower kuralım. (Oyunumuzun içinde Sağ 2. butonda mevcut) Kurduktan sonra 65 altınımızın kaldığını oyunda göreceksiniz. Şimdi programımıza dönüp 520 rakamını Next Scan butonuyla aratıyoruz. Nedeni: 65 X 8= 520 (Byte-bit dengesi). Bu sefer program bize az önce 80 işaretli sayılardan 65`e dönenleri buldu. Şimdi o yeri bize buldu. Bulduğu o tek yere çift tıklıyoruz. Ve program onu otomatikman aşağıya alıyor. Aşağıdaki yerde beliren ram adresinde yazan value bölümüne giriyoruz. Ordaki rakama çift tıklıyoruz. Ve bizden rakamı değiştirmemizi istiyor. İstediğiniz rakamı yazıyorsunuz. 1000 altınım olsun diyorsanız yapmanız gereken 8000 yazmak. Mantığı anlamışsınızdır zaten. Programa gireceğimiz rakamlar aradıklarımızın ve istediklerimizin 8 katı olmak zorunda. (Byte ve bit dengesi). Ha birde aşağıya aldığımız ram adresinin olduğu bölümde frozen bölümü var. Orasıda çok keyifli. Yaz 8000`i aşağıya aldığımız ram adresinin value kısmına bas frozene: Her daim 1000 altının olsun. Harca harca bitmez...

Program yardımıyla sade oyunlarda değil, ram`e muhtaç olan her programa hile ve küçük oynamalar yapabilirsiniz. Unutmadan, her oyunda her zaman işe yarayacak bir yöntem değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons