15 Temmuz 2009 Çarşamba

2009 kpss b grubu sınavı

Yeni bir KPSS daha yapılacak mı?
admin

Son günlerde KPSS tarihleriyle ilgili farklı değerlendirme, yorum ve beklentiler üzerine Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın Basın Müşavirliğinden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, (A) Grubu Kadrolar (Müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı, stajyer kontrolör, kaymakam adayı gibi) ve öğretmen kadrolarına yönelik KPSS’lerin her yıl, (A) Grubu, öğretmenlik ile (B) Grubu olarak tanımlanan kadrolara (memur, bilgisayar işletmeni, mühendis, tekniker, hemşire gibi) yönelik Genel KPSS’lerin ise 2 yılda bir yapılmasının yerleşik hale geldiği kaydedildi.
.
En son Genel KPSS’nin, lisans mezunları için ”(A) Grubu, öğretmenlik ve (B) Grubu kadrolar dahil” 28-29 Haziran 2008, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için ”Sadece (B) Grubu kadroları kapsayan” sınavın ise 21 Eylül 2008 tarihlerinde gerçekleştirildiği anımsatıldı.
.
Açıklamada, bu yıl 27-28 Haziran tarihlerinde ise (A) grubu kadrolar ve öğretmenlik için KPSS yapıldığı belirtildi.
.
Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, ”Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının uzman, mühendis veya müfettiş gibi kadrolara nitelikli eleman bulamadıklarına” dikkati çekerek, ”Mümkün ve uygun olması ve gerekli görülmesi halinde Genel KPSS’nin 2009 yılı sonunda da yapılabileceği”ne ilişkin bazı gazetelerde yayımlanan değerlendirmesinin ardından, kamuoyunda, 2009 yılının Eylül ayında veya 2009 yılı içerisinde yeni bir genel KPSS’nin yapılacağı yönünde beklentiler oluştuğu belirtildi.
.
Bu değerlendirme ve beklentilerin bazı basın-yayın organlarında yer aldığı, sanal ortamda yayın yapan kimi sitelerde haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, ilgili kurumlar nezdinde, ”mümkünlük, uygunluk ve gereklilik” kapsamında yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından konunun netliğe kavuştuğu bildirildi. Açıklamada, ”Buna göre, 2009 yılı içerisinde yeni bir genel KPSS’nin yapılması, ÖSYM’nin sınav takvimi ve kapasitesi dikkate alındığında mümkün olamayacağından, Genel KPSS’ler planlandığı gibi 2010 yılında Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM Başkanlığınca belirlenecek tarihlerde gerçekleştirilecektir” denildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons