26 Temmuz 2009 Pazar

İş Kurma' Kredisi

Başbakanlık tarafından başlatılan "Sosyal Riski Azaltma Projesi" (SRAP) kapsamında devletin desteğiyle binlerce insan iş sahibi oluyor.

SRAP kapsamında 2 yıl sonra faizsiz ödenecek 15 bin YTL ile ikisi kurutma 4'ü yıkama çamaşır makinesi alan Ertekin, işyerine 2 ütü, 2 de baskı makinesi aldı.

Cezasını çektikten sonra uzun zaman iş aradığını söyleyen Sadık Ertekin, ancak girişimlerinden bir sonuç almamış.

Son çare olarak valiliğin desteği ile kurduğu işyerini açmak için 15 bin YTL'lik kredi aldıklarını belirten Etrekin, "Kredi başvurumuzu uygun gördüler, biz de böyle bir yer kurduk." diye konuştu.

Ertekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Yanımızda 20 insan çalışıyor. Onlar da ekmek kazanıyor. Yanımda çalıştırdığım insanları özellikle Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün yardımıyla mahkum yakınlarını, aile yakınlarını seçip çalıştırıyorum. Hem cezaevinde bulunan insanlara katkısı oluyor, hem de kendilerine. Devletimiz güzel bir proje yaptı, güzel imkanlar verdi. İşi olmayan arkadaşlarımız için, ihtiyacı olan arkadaşlarımız için bunlar güzel şeyler. Gidip başvurmalarını tavsiye ediyoruz. Araştırmalarını istiyoruz. Ne olursa olsun, yapılan işte dürüstlük, sağlamlık olsun. Kandırmaca olmasın. Belli bir zaman sonra her şeyin bir güzel yanı ortaya çıkacaktır. Biz de daha büyük ve güzel şeyler olsun istiyoruz."


0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons