22 Nisan 2009 Çarşamba

Bloggerdan worppress e geçiş nasıl yapılır

Blogger’ınızı WordPress Yapın


Tam tamına 12 adımda blogger sitenizi wordpress e taşıma imkanını sizlere vereceğim ama azıcık sabredin :)

1. Öncelikle blogspottan wordpress’e bloğunuzu taşımayı gerektirecek sebeplerinizin olması lazım. Buna tabi ki siz karar vereceksiniz.

2. Worpress.com‘a kayıt olun- Şayet blogger blogunuzu wordpress e taşınmaya karar vermişseniz bu durumda wordpress’e üye olmanız gerekiyor. Tabi bir host yani barındırma hizmetiniz varsa wordpress kurulumunu buraya yapacaksınız. Dreamhost, fantastico gibi bazı hosting firmaları tarafından bu kurulum otomatik olarak yapılabiliyor. şayet otomatik kurulum yapma imkanınız yoksa bu durumda manüel kurulum yapmaktan başka şansınız kalmamış demektir.

3. Kurulumun ardından wordpress admin kısmına mail adresinizi yazarak kayıt işlemini taamlayın. ve kullanacağınız temayı falan belirleyin. Wordpress temaları konusunda bol miktarda seçenek bulabilirsiniz. ‘ veya 3 sütunlu yüzlerce temadan biris elbette sizi cezbedecektir.

4. Tercihiniz olan wordpress plugin ve temalarını ekleyin. Ardından da tamanısın widget kısmını düzenlemeyi ihmal etmeyin.

5. Seçtiğiniz widgetleri blogunuza düzgün bir biçimde yerleştirin. Pluginlerinizi aktive edin etkinleştirin ve özellikle stats, akismet ve all in seo pluginlerini kullanmayı ihmal etmeyin.

6. Tercihler bölümünden seo ayarlarını ve permalink ayarlarını yapınız. Özellikle all in seo pluginini aktive ettikten sonra metatag, metakeyword ve home discription bölümlerini sakın ola ki boş bırakmayın.

7. Tema SEO ve plugin kurulumlarını hallettikten sonra Sıra geldi BLogger sitemizi wordpress nakil etmeye.
Sİtenizi blogger hostingi dışında başka bir hostinge taşımadan önce blogger.php dosyasındaki /wp-admin/import/. kısmındaki “2″ rakamını url’den silerek www2.blogger.com olan adresi www.blogger.com a dönüştürüyorsunuz.

8. Blogger hostlu siteni Admin Settings yani yönetici ayarları bölümünden uygun bir alan adıyla değiştirmeyi unutmayın. Bunu yaparken özellikle ziyaretçi miktarının az olduğu gece yarısı veya sabah erken saatleri tercih edin. Daha sonra Blogger setting kısmında yer alan gün-ay-yıl formatını mm/dd/yyyy hh:mm:ss AM/PM, şeklinde tercih edin. Arşivlenme sıklığını da “monthly” yani aylık olarak işaretleyin. Bunun ardından blogger yazılarınızı ve yorumlarınızı Wordpress admin kısmında bulunan “import link” seçeneğini kullanarak nakil edin. Bu nakil işlemi bittiğinde bloggerdomain ayarlarını yine blogspot.com a dönüştürebilirsiniz. Böylece eski adresinize ulaşılamama riskini en aza indirmiş olursunuz.

9. Wordpress blogunuzu tekrar test edin ve bunu yaparken kendi postlarınızı atarak deneyin. İlk postu silmeyi unutmayın. Sitenizi bir gezin. olası aksaklıkları tespit etmeye çalışın.

10. Herşey yolundaysa eski Blogger blogunuzu wordpress’e backup yapın. Sonra blogger admin options kısmına yeni adresinizi yazın.11. Şayet kurduğunuz blog bir subdirectory içerisindeyse bu durmda ismini ve directory adresini değiştirin. Bunun ardından wordpress blog directory adını yenileyin. Şayet orjinal blogunuz “root directory” içerisindeyse bunun içini silerek temizlemeniz gerekmektedir. Böylece blogunuza erişilmeme riskini en aza indirmek için site adresinizi geçici olarak redirekt ederek yönlendirin.

12. SOn olarak blogunuzun orjinal URL sini internet tarayıcınıza yazarak deneme yapmanız gerekiyor. Eğer sitenize ulaşabiliyorsanız bu nakil işini başarmış demeksiniz. Herşey sona erdikten sonra arama motorları tarafından kopya içerik algılamasını önlemek için blogger hesabınızı kapatabilirsiniz. yada robot.text te arama motoru botlarını yasaklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons