25 Nisan 2009 Cumartesi

Mozilla, Firefox 3’ün dördü kritik olmak üzere 12 güvenlik açığını kapatan bir güncelleme yayınladı.

Mozilla, Firefox 3’ün dördü kritik olmak üzere 12 güvenlik açığını kapatan bir güncelleme yayınladı.
Salı günü yapılan açıklamada Firefox tarayıcı motorundaki iki kritik açığı ve JavaScript motorundaki iki açığın kapatıldığı belirtilerek

“Mozilla geliştiricileri Firefox ve Mozilla tabanlı ürünlerde kullanılan tarama motorundaki birkaç sorunu farkettiler ve giderdiler. Firefox'un çöktüğü bazı durumlarda bellek kaybına yol açtığını gördük. Yeterli bir çabayla bu sorun kötü bir amaçla kullanılabileceğini öngördük” denildi.

Bu güncelleme, Mozilla’nın Firefox 3.5’in dördüncü beta versiyonunu yayınlamasına yakın bir tarihteyken çıkarıldı. Mozilla aslında yeni ‘Shiretoko’ Firefox versiyonunu 2009’un başlarında yayınlamayı planlamıştı. Ancak geçen ay Firefox 3.1 betayı yayınlayarak Mozilla dördüncü beta versiyonun 3.5 numarasıyla planlandığını açıkladı.

Firefox 3.5’te beklenen değişiklikler web tabanlı JavaScript programlarının daha hızlı çalıştırılması, özel bir tarama modu, tarayıcı ve sunucular arasında bilgi alışverişi için kullanılan JSON (JavaScript Object Notation) teknolojisi için iyi bir destek, Flash ya da diğer multimedya teknolojilerinin üzerinde özelliklere sahip olacak dahili bir ses ve video özelliğinin bulunması bekleniyor.

Mart ayında güvenlik testi şirketi Secunia, Firefox’un geçen sene Internet Explorer, Safari ve Opera’nın toplamının sahip olduğu güvenlik açıklarından daha fazlasına sahip olduğunu açıklamıştı. Ancak Mozilla bu sorunların üstesinden Microsoft’dan daha hızlı bir şekilde gelmeyi başardı.

Hatırlanacağı üzere Internet Explorer 8'in Türkiye lansmanında Microsoft yetkilileri, Mozilla Firefox’un Explorer 7'den 5 kat daha güvenli olduğunu itiraf etmişlerdi.

Diğer yandna, Firefox, Internet Explorer’ın piyasa egemenliğine yaklaşmaya başladı. Web ölçümleri yapan Net Applications şirketinin verilerine göre Mozilla şu an için global tarayıcı piyasa payının 22.05’ine sahipken IE 66.82’lik bir yer kaplıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons