17 Ağustos 2009 Pazartesi

Borsa Nasıl Oynanır

Borsa Nasıl Oynanır
Borsa nasıl oynanır makalemizi okumaya başlamadan önce Borsa Nedir? başlıklı makalemizi okuduğunuzdan emin olununuz.

Günümüzde internetin hızla yaygınlaşması ve bankacılık işlemlerinin online olarak daha rahat ve daha hızlı yapılabilmesi yatırımcılara birçok açıdan kolaylıklar getirmiştir. Artık borsa salonlarına gitmek yerine evinizden dahi birkaç dakika içinde hisse senedi alabilir ve satabilirsiniz. Borsada işlem yapabilmeniz için öncelikle bir yatırım hesabına ihtiyacınız var.

Nasıl ve Nereden Yatırım Hesabı Açılır?

Borsadan hisse senedi alım-satım işlemleri yapmak için aracı kurumlar yada bankalardan yatırım hesabı açtırabilirsiniz. Günümüzde birçok kişi internet bankacılığı kullanıyor, bankaların sağlamış olduğu bu hizmete küçük bir sözleşme imzalayarak yatırım hesabı ekletebilir ve internet bankacılığını kullanarak istediğiniz senetlerde işlem yapabilirsiniz. Günümüzde birçok banka cep telefonunuzdan dahi işlem yapmaya imkan sağlıyor. Bankanız ile görüşerek yatırım hesapları konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. İnternet bankacılığı alanında genelde tercih edilen bankalar ise; İş Bankası , Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası.

Aracı Kurumlar ise, sizlere daha detaylı bilgi ve veri akışı sağlayabilir. Aracı kurumdan hizmet aldığınızda onların tavsiyeri yada sizin kendi istekleriniz doğrultusunda yatırım yapma şansınız vardır. Bankaların yatırım hesalarını kullananlar genelde IMKB hisselerinde işlem yapabilirken bazı aracı kurumlar diğer ülke borsalarındada işlem yapabilmeye olanak tanır.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons