17 Ağustos 2009 Pazartesi

YABANCI DİL'İN ÖNEMİ

YABANCI DİL'İN ÖNEMİ
İngilizce uluslararası bir dil. Dünyanın her yerinde geçerli. İspanyolca ise dünyada önem kazanmış durumda. Türkiye'de çalışma hayatı gereği hemen hemen tüm pozisyonlarda ingilizce gerekmemektedir. Özellikle dışa açılan, dış ticaret yapan şirketlerde yabancı dil bilmek şart olmaktadır. Hatta birkaç yabancı dil bilmek önemli hale geldi. İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca . İngilizce şart oluyor, aranan pozisyonlarda, iş gereği, işin tanımı gereği ise ikinci ve üçüncü lisanlar da tercih ediliyor. Otomotiv yan sanayi alanında üretim yapan bir müşterimiz İhracat Satış -Müşteri İlişkileri Uzmanlarında mutlaka 2 ya da 3 yabancı dil bilmelerini tercih ediyorlar. Bunlardan ingilizce ise mutlaka şart olmaktadır.
Japon sermayeli müşterilerimiz ise aranan tüm pozisyonlarda ingilizceyi şart tutup, japonca bilmesi konusunda tercih belirtiyorlar.

Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren lokal sermayeli müşterimiz Çin'de kurduğu yeni fabrikası için Türkiye'den götüreceği profesyonellerde İngilizce ve Çince bilmesini şart koşuyor.

Bilişim sektöründe bir müşterimiz ofis asistanlarının Arapça ve İngilizce bilmesini talep ediyor. Nedeni ise şirketin merkezinin Orta Doğu'da olması. Arapça bilmenin ise yurt dışı ilişkiler anlamında daha fazla verimi ve sempati yaratacağı düşüncesinden yola çıkıyorlar.

Kuyumculuk sektöründe olan müşterimiz ise özellikle ihracat departmanlarında min 2 - 3 yabancı dil bilmesini şart koşuyorlar. Rusya'da yatırım yapan firmalar ise yine İngilizce şart ama Rusça'da bilirse tercih nedeni olur diyor. Yöresel dilleri bilmek, ilişkilerin güçlendirilmesi, yeni ilişkiler ağının yaratılması, şirketin varlığını ve devamını sağlamak, kültürü tanımak açısından çok önemli.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kpssde yabancı dilin hangi avantajları var

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons