23 Ağustos 2009 Pazar

Fallout ve Fallout 3

Fallout ve Fallout 3

“Interplay” firmasının tam 10 yıl öncesinde “Fallout” oyunu inanıyoruz ki tüm pc kullanıcılarının sevgisini ve hayranlığını kazanacak bir oyun olacağını düşünememişti. Bu sebeple geride bıraktığımız 2008 yılında oyun severler ile buluşan “Fallout 3” ün geliştirme ve üretim haklarının tamamı “Bethesda Softworks” ün eline geçmişti.
 

Fallout, Fallout 2, Fallout 3

RPG kategorisinin öldü diye benimsenmeye başladığı dönemde üretilen sözde demode oyun her şeyiyle baştan aşağıya tam bir RPG idi. Demode bir oyun olarak adlandırıldı. Çünkü artık az diyaloglu bol aksiyonlu oyunların revaçta olduğu düşünülmekteydi. Ne var ki zayıf reklâm bütçesi ve sözde demode olarak vurgulanmasına rağmen “Fallout” çok hızlı bir şekilde yayıldı. Her geçen gün daha fazla insan bu macerayı benimsedi ve yıllar geçtikçe etkileyici hikâyesini post nükleer dünyasında sunan bu sıra tabanlı post apokaliptik RPG, müzikleri ile de oyuncuların hafızalarına tamamen kazınmıştı. Öyle ki bu başarılı dönemde “Power Armor” nedir bilmeyen yoktu. Elbette bu başarının sonucunda “Fallout” da efsane oyunlar arasındaki yerini sabitledi.
Fallout 3

Serinin ikinci üyesi olan “Fallout 2” de pc kullanıcıları için üretilmişti. Elbette bu “single platform” oyunun bugünkü başarısına erişmesine bir nebze olsun köstek olmuştur. Çünkü üretilen her iki oyunda konsol oyuncuları için pek anlam ifade etmiyordu. Fallout ismi PC oyuncuları için bir seriden çok daha fazlası demek. Böyle bir serinin devamı ise çok yakında bizlerle olacak. “Fallout 3” ile inanılmaz bir RPG oyunu sunan “Bethesda Softworks” ün bu oyuna yaptığı yatırımı katları şeklinde geri aldığına canı gönülden inanıyorum. Tavsiye ettiğim aksiyon dolu bu oyunumuzun da seri incelemesine burada son noktayı koyuyoruz.

Herkese iyi eğlenceler…

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons