29 Ağustos 2009 Cumartesi

Facebook’ta Hile Yapma


    Sosyalleşelim derken işin suyunu çıkardığımız platform olan Facebook, açıklarına gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Daha önce kişinin albüm fotoğraflarından birinin kalıcı bağlantısına ulaştığımızda Batch Download tekniğiyle kişinin diğer fotoğraflarına da, genele açık olmasa bile ulaşabilmek mümkündü. Neyse ki bu büyük açığı kapattı Facebook ve eski 4 haneli resim kodunun önüne 6-8 haneli random bir güvenlik kodu daha ekledi. Böylece Batch Downloadtekniğiyle kişinin fotoğraflarını çalma furyası da son buldu. Ancak halen Facebook’da bir takım açıklar mevcut. Anlatacağım açık sayesinde kişinin profil resminin en büyük haline ulaşmak mümkün oluyor.

Eğer Facebook aramasında kişinin profil fotoğrafının küçük halini görebiliyorsanız küçük bir hile ile fotoğrafın büyüğünü de görme şansınız oluyor. Örnek olarak aşağıdaki profil fotoğrafını ele alalım:

http://profile.ak.facebook.com/profile5/1482/47/s1027405825_5905.jpg

Buradaki “s” harfi “small” yani küçük fotoğrafı temsil ediyor. Eğer bu “s” harfi yerine “normal” anlamına gelen “n” harfini eklerseniz, söz konusu fotoğrafın büyük boyutlu olanına da ulaşabiliyorsunuz. Şu şekilde:

http://profile.ak.facebook.com/profile5/1482/47/n1027405825_5905.jpg

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons