29 Mayıs 2009 Cuma

ABD ordusu, Türk hacker'ın peşinde!

ABD ordusu, Türk hacker'ın peşinde!
'Mosted' nickli sanal korsan, 'çok önemli ve hassas' bilgileri elde etmiş olabilir


Amerikan Savunma Bakanlığı, 'mosted' nickini kullanan Türk sanal korsan ya da korsanların, ABD ordusuna ait yüksek güvenlikli en az iki 'hassas' web server'ına sızmayı başardığını tespit etti.

ABD'de yayımlanan haftalık InformationWeek dergisinin özel haberine göre, Amerikan ordusunun Oklahoma eyaletindeki McAlester Cephane Fabrikası ile Virginia eyaletindeki Ordu Mühendisleri Transatlantik Merkezi'nin internet giriş bilgileri Türk korsanlar tarafından kırıldı. McAlester'daki özel güvenlik ihlali 26 Ocak'ta gerçekleşti. Bu tarihte tesisin internet sitesine girenler, küresel ısınmayla mücadele için hazırlanmış başka bir siteye yönlendirildiler.

'Mosted' nickli sanal korsan ya da korsanlar, 19 Eylül 2007'de Virginia'daki merkezin server'larını kırdı. O tarihte siteye girmeye çalışanlar, Türkiye merkezli www.m0sted.net internet sitesine yönlendirildiler. Bu internet sitesi 2007'de ABD ile İsrail karşıtı sözler, resimler ve kayıtlar içeriyordu. Ancak şu anda kapalı.
Amerikalı yetkililer, konuyla ilgili soruşturmaları hafta başına kadar 'gizli' bir şekilde yürütüyordu. Ancak bütün çabalara rağmen Türk sanal korsan ya da korsanların gerçek kimliği ele geçirilemedi.

ASKERİ SAVCILAR DEVREDE

InformationWeek'in haberinde, yüksek güvenlik duvarlarını aşan bu korsanların, Amerikan ordusuna ait 'çok önemli ve hassas' bilgileri elde etmiş olabilecekleri kaydedildi.

Orduya ait iki önemli merkeze gerçekleştirilen saldırılar hakkındaki kriminal araştırma, Savunma Bakanlığı, ABD Ordusu Askeri Savcı Genel Ofisi ve Bilgisayar Acil Müdehale Takımı tarafından sürdürülüyor. Bu üç kurumun üyeleri Microsoft, Yahoo ve Google'daki arama kayıtlarını inceleyerek ve e-posta takibi yaparak sanal korsanların gerçek kimliklerini elde etmeye çalışıyor.

Amerikalı araştırmacılar, Türk sanal korsanların Oklahoma ve Virginia'daki tesislerin server'larına sızarken 'SQL enjektesi' adlı bir tekniği kullandığına inanıyor. Buna göre korsanlar, Microsoft'un SQL Server Database'inin güvenlik hassasiyetini kırdı ve sızma işlemini kolaylaştırdı. İnternet güvenliği ve anti-virüs şirketi Kaspersky Lab., 'mosted' nickli korsanın daha önce de benzer saldırılar yaptığını tespit ettiklerini açıkladı.

"MOSTED'IN EL KAİDE İLE BAĞLANTISI MI VAR?"

Amerikan Savunma Bakanlığı'nın, internette bu tür ciddi ya da yararsız ihlallere karşı geliştirmiş olduğu pek çok zırh mekanizması bulunuyor. ABD, sürekli güncellenen bilişim teknolojilerine ayak uydurmak, sanal saldırıları durdurmak ve anti-virüs programları geliştirmek için her yıl milyonlarca dolarlık bütçe ayırıyor.
ABD, güvenlik açığına neden olan saldırıları genellikle yurt dışından çekiyor. InformationWeek'in haberinde, "Türkiye'nin El Kaide terör örgütünün önemli bir limanı olduğu" iddia edildi ve 'mosted'ın bu örgütle net bir bağlantısının henüz tespit edilemediği aktarıldı.

Amerikan Savunma Bakanlığı, Türk sanal korsanlarla alakalı resmi bir açıklama yapmadı.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons