3 Mayıs 2009 Pazar

Blogger SEO Optimasyon

 

Benimde pek eski bir web geçmişim olduğu söylenemez açıkçası. Ama araştırmayı ve paylaşmayı sevdiğim için size bloglar için SEO ayarları nı anlatmaya çalışacağım. SEO'nun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlara rehber olması için şöyle başlayalım.
SEO = Search Engine Optimizasyon yani, arama motorlarının sitenizdeki içeriği kolaylıkla algılamasına ve insanların sizin sitenize - bloğunuza kolayca ulaşabilmesini sağlayan Meta tag kodlarıdır. Genellikle profesyonel web masterlar tarafından uygulanan bu sistem, bloglara da uygulanabilmektedir. Sözü fazla uzatmadan SEO optimasyonuna geçelim.

İlk önce unutmamamız gerek her zaman olduğu temamızın yedeğini bilgisayara kaydediyoruz. Bunun sebebi doğa bilecek herhangi bir database kaybında temamızı kurtarabilelim.

1. adım : Sitenizde YERLEŞİM seçeniğini tıkladıktan sonra HTML Düzenle seçeneğini tıklıyoruz ve CTRL F yardımı ile aşağıdaki kodu arattırıyoruz.

<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

2. adım : Bu kodun hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.

<meta content='SİTE AÇIKLAMASI' name='description'/>

<meta content='KEYWORD ETİKET BURAYA' name='keywords'/>

<meta content='ADINIZ BURAYA' name='author'/>

Yapmanız gerekenlerin hepsi bu kadar. Fakat kırmızı olarak yazılan yerleri değiştirmeyi yani kendi sitenize uygun olarak hazırlamayı unutmayınız. Eğer sitenizin meta tag ayarlarını kontrol etmek isterseniz BURADAN bakabilirsiniz.

1 yorum:

Msk dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons