4 Mayıs 2009 Pazartesi

key ödeme takvimi belli oldu

Key paraları 2 ay sonra cepte

KEY'de beklenen ödeme takvimi belli oldu. Hak sahipleri listesinin bu ay sonunda Emlak Konut'a iletilmesi halinde ödemeler Temmuz'un 2. yarısında yapılacak.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödeme takvimi de belli oldu. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, hak sahibi listelerinin bu ayın sonunda kendilerine iletilmesi halinde, 1 ay içinde ilan ve diğer işlemleri tamamlayarak, Temmuz'un ikinci yarısında ödemeleri gerçekleştirmeyi öngördüklerini açıkladı.

'10-15 günde biter'
Hak sahibi listelerinin Resmi Gazete'de, Emlak Konut GYO veya TOKİ'nin internet sitelerinde ilan edilmesi gerektiğini hatırlatan Yetgin, ancak vatandaşın Resmi Gazete alması gerekmediğini vurgulayarak, "Ödeme takviminin ilan edilmesinden sonra, vatandaşın en yakın Ziraat Bankası şubesine gitmesi yeterli olacak. Diğer teknik ayrıntılar çok önemli değil. TC vatandaşlık numaralarına göre ve bu numaraları yoksa sosyal güvenlik numaralarına göre ödeme yapılabilecek. Ödemelerin 10-15 günde tamamlanabileceğini düşünüyoruz" dedi. Vatandaşları, açıklanacak ödeme takvimine göre hareket etmeleri konusunda uyaran Yetgin, aksi takdirde, şubelerdeki yığılmalar nedeniyle ödeme işlemlerinin aksayabileceğini belirtti.

8.5 milyon kişilik liste
Bu arada hak sahibi listelerinin kesinleştirilmesine ilişkin çalışmalar da hızlı şekilde devam ediyor. Tasfiye halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından yürütülen çalışmalarda, mevzuattaki 2 aylık süre uzatımının şu aşamada kullanılması öngörülmüyor. Bu durumda, hak sahibi listeleri, bu ay sonunda Emlak Konut GYO'ya iletilecek. Hak sahibi sayısının 8.5 milyon civarında kesinleşmesi bekleniyor.
En fazla bin 389 YTL alınabilecek
KEY kesintilerinin uygulandığı 1987-1995 arasındaki dönemde sistemde tam olarakyer alan, yani 108 ay boyunca adına KEY kesintisi yatırılan bir hak sahibinin 308 YTL tutarındaki ana parasına karşılık, toplam bin 389 YTL para alacağı belirlendi. Bu süreden daha az adına KEY kesintisi yatırılanlar ise daha az para alacak. KEY tutarı kesilmiş ama Emlak Bankası'na yatırılmamış hak sahiplerine ödeme için, Hazine 500 milyon YTL civarında kaynak sağlayacak. Böylece hak sahiplerine toplam 2.3 milyar YTL ödenecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons