30 Mayıs 2009 Cumartesi

Bing Arama motoru

Kod adı "Kumo" olan yeni hizmet, pazartesi günü ABD'de devreye giriyor. Diğer ülkelerse ilkin geçici sürümle yetinecek. Tam sürüm, İngiltere ve Kanada'da birkaç hafta, diğer ülkelerde ise birkaç ay içinde hizmete sunulacak.

Microsoft, "internet kullanıcısının karar vermesine yardım edecek" yeni arama motoruyla "alışkanlıkları değiştirme" iddiasıyla ortaya çıkıyor.

Şirket yöneticilerine göre, "amaç; (Arıyorum, buluyorum!..) dedirtecek kısa ve kolay hatırlanan bir ismi insanların kafasına sokmak..."

"Bing", şirketin iddiasına göre, internet kullanıcılarına daha ilk sayfadan itibaren en iyi sonuçları sunacak. Yeni motor, arama alanında "yepyeni bir tecrübe" vaad ediyor. Motordaki en önemli yenilik, bilgilerin web sitelerine bağlantılardan ziyade alt başlıklarla sunulacak olması. Mesela, "Türkiye" kelimesini arayan birinin karşısına Türkiye'de tatil, turizm, gayrimenkul, kültür gibi temalar gelecek ve kullanıcı bunlardan istediğini seçecek.

"Karar vermeye yardımcı unsurlar" da motorda kullanılacak. Örnek olarak, en ucuz seyahat bileti bulmak veya fiyatına, yemeklerine, atmosferine veya internet kullanıcılarının verdiği nota göre lokanta seçmek yeni arama motoruyla çok kolay olacak.

"İnternetçilerin sorularına cevap verecek zeki program" olarak da tanımlanan "Bing", Microsoft'un "Live Search" arama motorunun yerini alacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons