3 Mayıs 2009 Pazar

en iyi ve kullanışlı wordpress eklentilerini indir

wordpress popülerleştirkçe ve kullanıcı sayısı arttıkça bu sistem için geliştirilen eklentilerin sayısı da artıyor. binlerce eklenti içerisinden bazıları ise diğerlerinden birkaç adım daha fazla öne çıkıyor.

biz de sizler için küçük bir araştırma yaptık ve wordpress için geliştirilen en iyi eklentileri belirledik. listeye siz de yorumlarınızla ekleme yapabilirsiniz. bu arada wordpressin son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

1. wp-contactform: bir kere sitenizde bir iletişim sayfası istiyorsanız bu eklentiyi mutlaka kullanmanız gerekiyor.
2. google sitemaps: blog siteniz için bir site map oluşturmanız, aramalarda da ön sıralara çıkmanızı kolaylaştıracaktır.
3. akismet: wordpress ile varsayılan olarak yüklenen bu eklentiyi aktif hale getirmenizi sizin yaraınıza olacaktır. böylece sitenize botların yorum olarak spam girmelerini engellersiniz.
4. adsense-deluxe: sitenizda adsense reklamalrı kullanıyorsanız ve bu reklamları istediğiniz içerikte görüntülemek istiyorsanız bu eklenti size göre.
5. get recent comments: sitenizdeki içeriklere yapılan son yorumları şık bir görünümle yayınlayabilirsiniz.
6. wp-cache: wordpress sitenizin daha hızlı açılmasını sağlamak için kullanabileceğiniz bir eklenti. eklenti wordpress sayfalarını cache’liyor ve böylece istenen sayfanın daha hızlı açılmasını sağlıyor. eklentiyi yüklemeden önce yedek almayı ihmal etmeyin.
7. pxs mail form: bir e-posta formu oluşturabilir ve ziyaretçilerin yazının sahibi ile iletişime geçmelerini sağlayabilirsiniz.
8. related posts: ziyaretçilerinize bir yazıyı okurken o yazı ile ilişkili diğer yazıları göstermeniz sayfa gösteriminizi artıracaktır. bu eklenti okunan yazı ile ilişkili diğer yazıların görüntülenmesini sağlıyor.

eklentiyi aktif hale getirdikten sonra sql index ayarını yapmanız gerekiyor. bu ayarı yaptıktan sonra eklenti çalışmazsa veritabanında

ALTER TABLE `wp_posts` ADD FULLTEXT `post_related` (
`post_name` ,
`post_content`
)

bu kodu çalıştırın. ama öncesinde veritabanının yedeğini almayı unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri
Küfür/spam/işime gelmeyen yorumları silerim :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons